Bijdrage van Paul Verloop en Erik Witjens aan het Jaarboek Compliance 2019

  Paul Verloop en Erik Witjens hebben een bijdrage geschreven voor de jubileum-editie van het Jaarboek Compliance 2019, die eind maart werd gepresenteerd door het Nederlands Compliance Instituut. In hun bijdrage ‘Compliant of complicit?’ (p. 95-108) gaan zij in op de mogelijke aansprakelijkheid van compliance medewerkers van financiële instellingen, mede in het licht van... Lees verder »

  Extra cursussen Wtt 2018 en Btt 2018

  De Wet toezicht trustkantoren 2018 (Wtt 2018) en het Besluit toezicht trustkantoren 2018 (Btt 2018) zijn met ingang van 1 januari 2019 in werking getreden.De Wtt 2018 brengt aanvullende eisen voor trustkantoren met zich mee. DNB krijgt met de nieuwe wet meer bevoegdheden, waaronder het opleggen van hogere sancties en het... Lees verder »

  Bijdrage Erik Witjens in het Nederlands Juristenblad

  In NJB nummer 41 verscheen een artikel dat onze kantoorgenoot Erik Witjens samen met zijn voormalig kantoorgenoot Nils Gonzalez Bos (Houthoff) schreef: ‘Goed beslagen ten eis komen’ (p. 3066 e.v.). Het onderwerp betreft de proportionaliteit van conservatoire beslagen in het (financieel-economisch) strafrecht.Door (met name) het Functioneel Parket wordt vaak... Lees verder »

  Bijdrage Paul Verloop en Erik Witjens Jaarboek Compliance 2019

  In het aan het eind van dit jaar te verschijnen Jaarboek Compliance 2019 (een uitgave van het Nederlands Compliance Instituut) zal onder meer een bijdrage verschijnen van de hand van Paul Verloop en Erik Witjens. Het onderwerp van die bijdrage is de mogelijke strafrechtelijke aansprakelijkheid van compliance medewerkers bij financiële... Lees verder »

  PE-Pitstop De nieuwe Wet toezicht trustkantoren 2018

  Op donderdag 18 oktober 2018 (van 15:30 tot 18:45 uur) verzorgt Melis van der Wulp de PE-pitstop over de nieuwe Wet toezicht trustkantoren 2018 te Hotel Schiphol A4.Het wetsvoorstel Wet toezicht trustkantoren 2018 (Wtt 2018) is in juli door de Tweede Kamer aangenomen. Sinds de introductie in 2004 heeft de... Lees verder »

  Paul Verloop docent Master strafrecht 2018 University of Curaçao

  Op 14 en 21 september 2018 zal Paul Verloop twee colleges verzorgen in de Master strafrecht aan de University of Curaçao. Tijdens zijn verblijf in Curaçao zal Paul zich bezig houden met advisering met betrekking tot wetgeving. Lees verder »

  Actualiteitencursus Financieel Strafrecht

  Op 14 november 2018 verzorgen Melis van der Wulp en Rutger de Doelder de cursus Actualiteiten Financieel Strafrecht bij het Instituut voor Juridische Opleidingen. De cursus behandelt de recente ontwikkelingen in jurisprudentie en wetgeving op ten minste zeven deelgebieden van het Financieel strafrecht. Denk daarbij niet alleen aan de ontwikkeling... Lees verder »

  Symposium Wtt 2018

  Op dinsdag 3 juli 2018 vindt het Symposium Wet toezicht trustkantoren 2018 plaats. Tijdens dit symposium worden, onder leiding van dagvoorzitter mr.dr. Melis van der Wulp, de belangrijkste aspecten van de nieuwe Wtt 2018 behandeld vanuit het perspectief van o.a. trustbranche, advocatuur en toezichthouder. Naast het wettelijk kader worden de... Lees verder »

  Mr. dr. Erik Witjens nieuwe kantoorgenoot

  Het verheugt ons dat Erik Witjens in dienst is getreden bij Libertas Advocaten. Daarvoor was Erik werkzaam als advocaat bij het Haagse kantoor Sjöcrona van Stigt advocaten. In 2011 promoveerde hij aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) op het proefschrift ‘Causaliteit in het strafrecht. De redelijke toerekening vergeleken met het... Lees verder »
  Neem contact op
  info@libertasadvocaten.com
  010-268 17 58
  Stel een vraag