Werken bij Libertas Advocaten

  VACATURE (parttime) legal assistant bij Libertas Advocaten

  Bij Libertas Advocaten aan de Parklaan te Rotterdam zijn we op zoek naar een legal assistant – solliciteren kan tot 21 december.

  Wat bieden we?

  Libertas Advocaten is een gespecialiseerd kantoor dat zich toelegt op financieel economisch (bestuurs)strafrecht. Denk hierbij vooral aan strafbare feiten waarmee ondernemingen te maken kunnen krijgen, bijvoorbeeld fraude, witwassen, milieudelicten etc. Er is een vacature op ons secretariaat voor een werkstudent voor (minimaal) één dag per week. Je wordt per uur betaald.

  De werkzaamheden bestaan uit ondersteunende taken voor de advocaten, waarbij je een schakel bent tussen de cliënten en de advocaten. Tevens ben je betrokken bij de contacten met het Openbaar Ministerie, de rechtspraak en toezichthouders. Door de werkzaamheden, die deels administratief/secretarieel en deels inhoudelijk zijn, krijg je een unieke inkijk in de praktijk van een advocatenkantoor dat in de top van de markt opereert.

  Het kantoor ligt in een prachtig stuk Rotterdam, naast het Park en is gevestigd in een monumentaal pand. De werksfeer is informeel en beoogt te inspireren. Door de gezamenlijke lunches en netwerkactiviteiten waarbij je betrokken kunt worden, krijg je ook een beeld van de sociale en zakelijke aspecten van het advocatenleven.

  Wat verwachten we van jou?

  Je hebt affiniteit met het strafrecht en/of bestraffend bestuursrecht, zo mogelijk aantoonbaar door bijvoorbeeld (maar niet uitsluitend) voltooide stages bij advocatenkantoren, Openbaar Ministerie, Rechtbank, of bijvoorbeeld een griffierschap.

  We verwachten een academisch denk- en werkniveau, waarbij taalvaardigheid van belang is. Vereist wordt een secure, nauwkeurige werkhouding. Uiteraard ben je sociaal vaardig en begrijp je dat je als gezicht van een advocatenkantoor representatief moet overkomen.

  De functie is in beginsel voor één dag per week, maar kan in overleg worden uitgebreid. Tevens bestaat er bij goed functioneren de mogelijkheid om door te groeien naar de functie juridisch medewerker, waarbij het deel inhoudelijke werkzaamheden – denk bijvoorbeeld aan het meeschrijven aan pleitnota’s of analyses – groter zal zijn.

  Interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Niels Büthker, buthker@libertasadvocaten.com. Direct solliciteren kan ook, stuur dan een sollicitatiebrief (max. 1 A4) met als bijlage een recent cv naar het genoemde e-mailadres voor 21 december 2020.