Cursussen & in-house cursussen

Naar een nieuw Wetboek van Strafvordering

Het wetsvoorstel voor een nieuw Wetboek van Strafvordering maakt het wetboek beter te begrijpen voor de professionals in de rechtspraktijk en voor de burger. Het nieuwe wetboek helpt de strafrechtketen optimaal te functioneren en sluit beter aan bij de aanpak van nieuwe vormen van misdaad, zoals digitale criminaliteit. In deze serie gaan we om de 2 maanden (startdatum 2 april 2024) een update verzorgen met alle nieuwe ontwikkelingen die komen gaan. Mr. Paul Verloop zal deze serie voorzitten.

PO punt(en): 12

Kosten: € 300,00 (excl. btw), incl. studiemateriaal

Planning: avdr.nl/naar-een-nieuw-wetboek-van-strafvordering/printPlanning/

Datum

02 april, 2024

Advocaten

Presentatie nieuw Wetboek van Strafvordering voor Orde van Advocaten van Aruba

Op woensdag 29 en donderdag 30 november 2023 zal mr. P.C. Verloop de cursus nieuw Wetboek van Strafvordering voor Orde van Advocaten van Aruba verzorgen.

Datum

29 november, 2023

Advocaten

Congres 'Aanvarings(invals)hoeken'

Het Tijdschrift Vervoer en Recht organiseert 23 november 2023 haar congres 'Aanvarings(invals)hoeken'. 

Steeds meer reis- en scheepsinformatie is digitaal beschikbaar (radarbeelden, AIS, VDR, Tresco registraties, marifoonopnames, enz.) ‘What you see’ is echter niet altijd wat er werkelijk gebeurd is. Arjan van Aalst, Marine Surveyor; Salvage Consultant en SCR bij BMT, geeft technische duiding en achtergrond bij de mogelijkheden en beperkingen van beeld- en geluidmateriaal.

Er is steeds meer informatie beschikbaar, maar mag die informatie ook gebruikt worden als bewijsmateriaal in een civiele zaak? Wat te doen met de rapporten van openbare onderzoeksinstellingen als de OVV? Frank Stevens, associate professor aan de Erasmus School of Law, gaat in op de bewijsrechtelijke aspecten van nautisch beeld- en geluidmateriaal.

Mick Lastdrager en Jeroen de Wit van de Maritieme Politie, Kustwachtcentrum Den Helder gaan in op de maritieme handhaving en onderzoek. Zij geven een inkijk in het dagelijkse werk van de Maritieme Politie en de Kustwacht.

Aanvaringen en andere scheepvaartincidenten worden steeds vaker (ook) strafrechtelijk vervolgd. Hoe ervaren strafrechtadvocaten de confrontatie met de zeer specifieke wereld van het maritieme recht? Paul Verloop, advocaat bij Libertas en (onder andere) raadsheerplaatsvervanger bij het Gerechtshof te Amsterdam, bespreekt een of meerdere zaken en deelt zijn visie daarop.

Olivier Böhmer verzorgt als dagvoorzitter de inleiding en leidt de discussies in goede banen. De middag wordt afgesloten met een paneldiscussie, borrel en een diner.

Donderdag 23 november 2023. Inloop 13.00 uur, aanvang 13.30 uur. Aanvang borrel: 17.30 uur. Locatie ‘Sociëteit aan de De Maas’ Rotterdam.

Datum

23 november, 2023

Advocaten

Verdieping cybercrime

Cybercrime is een relatief nieuw specialisme binnen het strafrecht en houdt de gemoederen bezig; van burgers, maar ook van professionals. Juristen vormen daarop geen uitzondering. Cybercrime daagt uit, verandert relatief snel en vergt vaak net iets meer om daadwerkelijk te begrijpen wat er is gebeurd en wat dat betekent.

Op dag één zal variërend van high tech crime tot meer alledaagse criminaliteitsvormen worden besproken. Daarnaast zal ook digitaal bewijs aan de orde komen. Tenslotte zal aandacht worden besteed aan meer praktische aspecten. Al met al een stevig, maar afwisselend programma.

Op dag twee zal worden ingaan op de praktische kanten van de opsporing van cybercrime. De opsporingsmogelijkheden van verschillende vormen van cybercrime met de daarbij behorende inzet van (bijzondere) opsporingsbevoegdheden zullen worden besproken en de mogelijkheden van de verdediging om daar vroegtijdig tegen op te komen. Daarnaast zal aandacht worden besteed aan (beklag tegen) digitaal beslag en zal berekening van wederrechtelijk voordeel uit verschillende vormen van cybercrime worden behandeld.

Onderwerpen
  • Bitcoins en witwassen
  • Digitaal beslag
  • Digitaal bewijs
  • Digitale opsporing
  • Digitale opsporingsbevoegdheden
  • Encrochat
  • Ontneming van voordeel uit cybercrime
  • Specifieke verweren
  • Veel voorkomende cyber-delicten

Datum

10 november, 2023

Advocaten

Hoe zaai ik rechterlijke twijfel als verdedigingsstrategie

Paul Verloop verzorgt samen met Gerlof Meijer voor de Academie voor de Rechtspraktijk de cursus 'Hoe zaai ik rechterlijke twijfel als verdedigingsstrategie'.

Datum

12 september, 2023

Advocaten

Jurisprudentie strafrecht

In dit webinar bespreekt Paul Verloop de belangrijkste strafrechtelijke en strafvorderlijke jurisprudentie uit de maand juli 2023.

Datum

05 september, 2023

Advocaten

Economische delicten

In dit Capita Selecta Webinar bespreekt Paul Verloop de (gelaagde) structuur van de Wet op de Economische Delicten, de deels van het wetboek van strafrecht afwijkende mogelijkheden tot bestraffing, de opsporingsbevoegdheden onder de WED en de voorlopige maatregel.

Datum

05 september, 2023

Advocaten

Actualiteitencursus Strafrecht en Strafprocesrecht

Op 5 september verzorgt Paul Verloop samen met prof. Joost Nan (Erasmus Universiteit Rotterdam) de jaarlijkse Actualiteitencursus Strafrecht en Strafprocesrecht voor de Stichting Opleiding Advocaten van de Rotterdamse Orde van Advocaten.

Aanmelden kan via de Stichting Opleiding Advocaten (zie het aanmeldformulier links).

Datum

05 september, 2023

Advocaten

How to catch a Tinder Swindler?

Op 25 februari 2022 verzorgt Paul Verloop samen met Ton van Oosten een gratis webinar over de juridische aspecten achter de populaire Netflix-documentaire The Tinder Swindler.

Deze documentaire vertelt het verhaal van oplichter Simon Leviev die via Tinder in contact komt met vrouwen die hij vervolgens manipuleert om zijn jetset-lifestyle te bekostigen. Wat kunnen slachtoffers van dergelijke praktijken doen? Is sprake van strafbare oplichting of een onrechtmatige daad? Welke mogelijkheden bieden het civiel recht en het strafrecht om de schade te verhalen? Deze en andere vragen zullen tijdens de webinar aan bod komen.

Meer informatie en aanmelden via Academie voor de Rechtspraktijk.

Datum

25 februari, 2022

Advocaten

Verdiepingscursus Cybercrime

Op 11 en 25 oktober 2021 verzorgt Paul Verloop de tweedaagse verdiepingscursus Cybercrime.

In deze cursus zullen diverse aspecten van cybercrime aan bod komen. Er zal onder andere in worden gegaan op de verschillende vormen van cybercrime en de daarbij behorende opsporingsmogelijkheden.

Meer informatie en aanmelden via Academie voor de Rechtspraktijk.

Datum

11 oktober, 2021

Advocaten

Cursussen in Aruba

Paul Verloop zal op woensdag 25 augustus 2021 in samenwerking met de Orde van Advocaten van Aruba (www.ova.aw) een actualiteitencursus strafrecht en strafprocesrecht verzorgen voor strafrechtadvocaten in Aruba.

Daarnaast zal Paul Verloop op donderdag 26 augustus 2021 in samenwerking met de Orde van Advocaten van Aruba een cursus verzorgen over de Landsverordening witwassen en financieren van terrorisme (de Arubaanse Wwft). Deze cursus is bestemd voor alle Arubaanse advocaten.

Datum

25 augustus, 2021

Advocaten

Cursus Wwft voor trustkantoren

Op 20 mei 2021 verzorgd Melis van der Wulp met Paul Koorn (OrangeTree Tax & Legal) de cursus Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft) voor trustkantoren.

In deze cursus worden de actualiteiten met betrekking tot de verplichtingen voor trustkantoren op grond van de Wwft behandeld.

Meer informatie en aanmelden via Sdu Licent Academy.

Datum

20 mei, 2021

Advocaten

Actualiteitencursus strafrecht en strafvordering van de Stichting Opleidingen van de Rotterdamse Orde van Advocaten

Op dinsdag 9 juni 2020 vindt de jaarlijkse actualiteitencursus strafrecht en strafvordering van de Stichting Opleidingen van de Rotterdamse Orde van Advocaten plaats. Paul Verloop geeft deze twee uur durende cursus samen met Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad Edwin Bleichrodt.

Datum

09 juni, 2020

Advocaten

Cursus Wwft voor advocaten

Op vrijdag 15 mei 2020 verzorgt Paul Verloop een cursus Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft) voor advocaten. In het dekanale toezicht wordt meer en meer aandacht besteed aan de naleving van de Wwft door advocaten. Aan de orde zal komen wanneer de Wwft van toepassing is, hoe cliëntonderzoek moet worden verricht en wanneer sprake is van een ongebruikelijke transacties. Daarnaast worden de identificatieverplichtingen op basis van de Voda besproken. De cursus wordt georganiseerd door MHZ-advocaten. U kunt zich aanmelden via advocaatzwiers@gmail.com

Datum

15 mei, 2020

Advocaten

Actualiteitencursus strafrecht en strafvordering

Op vrijdag 7 februari 2020 praat Paul Verloop u in vier uur bij over de actualiteiten op het gebied van strafrecht en strafvordering. Recent ingevoerde en aankomende wetgeving zullen de revue passeren en de jurisprudentie van de Hoge Raad in 2019 zal aan de orde komen. De cursus wordt georganiseerd door MHZ-advocaten. U kunt zich aanmelden via advocaatzwiers@gmail.com

Datum

07 februari, 2020

Advocaten

Mini-Symposium Cybercrime

Op 24 januari 2020 zal Paul Verloop een presentatie verzorgen tijdens het door MHZ-advocaten georganiseerde Mini-Symposium Cybercrime. Naast Paul zullen ook cybercrime Officier van Justitie Lodewijk van Zwieten, Martijn Brizee (NEC Corporation) en een cybercrimespecialist van de politie een bijdrage leveren.  Voor meer informatie kunt u zich wenden tot verloop@libertasadvocaten.com

Datum

24 januari, 2020

Advocaten

PE-Pitstop Wet Toezicht Trustkantoren 2018

Op 7 november 2019 zal mr. dr. Melis van der Wulp de PE-Pitstop Wtt 2018 verzorgen. Na afloop van deze cursus kunt u de belangrijkste wijzigingen, die gepaard gaan met de inwerktreding van de nieuwe Wtt 2018, doorgronden. U begrijpt ook welke gevolgen de voorgestelde wijzigingen hebben voor de trustsector. Bovendien begrijpt u de typologieën waarmee wordt gewerkt om misbruik van trustkantoren te herkennen.

Op de website van de Licent Academy vindt u meer informatie en kunt u zich tevens inschrijven.

Datum

07 november, 2019

Advocaten